Afbeelding

Koninklijke onderscheiding 2024

Gemeentenieuws

BERNHEZE Op 26 april 2023 heeft waarnemend burgemeester Walraven met veel trots Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan negen inwoners van Bernheze die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor onze samenleving. Deze lintjesregen is een waardevolle traditie die ieder jaar plaatsvindt. Ken jij iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? Iemand die zich op zeer bijzondere wijze inzet of heeft ingezet voor de samenleving? Dan kun jij hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Wie kun je voordragen?

Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor een Koninklijke Onderscheiding zijn:

·          Er is sprake van een brede uitstraling naar de samenleving.
·          Degene is minimaal 15 jaar als vrijwilliger actief voor de samenleving.
·          Degene is nog steeds actief als vrijwilliger of heeft het vrijwilligerswerk hoogstens 1 jaar voor de aanvraag beëindigd.
·          De vrijwilliger ontvangt geen (vaste) vergoeding voor het vrijwilligerswerk. Het is mogelijk gedecoreerd te worden voor betaalde werkzaamheden. Maar zulke ‘bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de hoofdfunctie’ moeten dan echt uitgaan boven wat normaal gesproken van iemand in een dergelijke functie mag worden verwacht.
·          Degene moet van aantoonbaar onbesproken gedrag zijn.
·          In de aanvraag moet duidelijk staan hoeveel tijd er aan een activiteit is besteed.

Wil je een onderscheiding aanvragen?
Voordat je een aanvraag indient, is het verstandig om contact op te nemen met de medewerker Kabinetszaken van de gemeente Bernheze, telefoon 0412-45 88 88. Zij kan jou vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

Vraag de onderscheiding voor 15 juni 2023 aan?
Je kunt Koninklijke Onderscheidingen tot 15 juni 2023 aanvragen via: www.lintjes.nl. Zodra je het korte online verzoekformulier hebt ingevuld, belandt het formulier bij de woongemeente van de persoon die jij wilt voordragen. Jouw verzoek wordt bekeken en beoordeeld of er voldoende aanleiding is om over te gaan tot de voordracht. Mogelijk wordt daarover eerst contact met jou opgenomen. Daarna ontvang je per e-mail een link naar het complete digitale voorstelformulier.

Afbeelding
Vitaliteit 1 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 21 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 22 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 22 apr, 11:41 Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode