Afbeelding

SP Bernheze: Kosten omlaag

Gemeentenieuws

Steeds meer mensen hebben - ook in Bernheze - moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten alsmaar stijgen, blijven de lonen, uitkeringen en AOW/pensioenen al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur; het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen. Dit terwijl de economie groeit en grote bedrijven flinke winsten maken. Daarom moet er een noodplan komen, de kosten moeten omlaag!

Lagere kosten, vijf opties
Steeds meer mensen kunnen nu de rekeningen niet meer allemaal betalen en daarom moet er ingegrepen worden. De basiskosten moeten omlaag voor iedereen.

De SP heeft landelijk een vijfpuntenplan opgesteld.
1. Betaalbare boodschappen
2. Een lagere energierekening
3. Kosten voor tanken omlaag
4. Bevriezen van de huur
5. Afschaffen eigen risico.

Zo blijft er voor de mensen ruimte over om een normaal leven te leiden, zonder stress over betaalbaarheid van de rekeningen. Aan de andere kant loopt de economie namelijk als een tierelier. Er is dus voldoende financiële ruimte voor het vijfpuntenplan van de SP. Daar kunnen dan ook de inwoners van Bernheze van profiteren, want plaatselijk bereiken SP Bernheze ook veel signalen van mensen die in de problemen komen. Vooral de energierekening en de zorgkosten worden vaak genoemd. De SP blijft zich daarom inzetten voor verlagen van de kosten. Ook lokaal zeker doen wat we kunnen om mensen te helpen. In Bernheze zijn daar gelukkig diverse regelingen voor. Laat u op de hoogte stellen van de mogelijkheden, als u in financiële nood dreigt te komen. 

Mandy Jansen, sociale zaken SP Bernheze

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze