Afbeelding

Beslissing op bezwaarschrift KBO Heesch

Gemeentenieuws

HEESCH – KBO Heesch diende enige tijd geleden een bezwaarschrift in tegen het besluit dat de gemeente nam aangaande de subsidie van €52.000 die zij wilde verlenen aan de KBO ter huisvesting ervan in CC De Pas. De KBO was het niet eens met de gestelde verplichting dat zij zich in De Pas moeten huisvesten. Zij stelden zich op het standpunt dat deze verplichting bij eerdere subsidies niet bestond. 

Wethouder Maarten Everling: “Dat is niet waar, en daar hebben we ons tegen verweerd. De verplichting zit er al vele jaren op, dus dit is zeker niet nieuw. Het past bovendien bij het doel dat we erbij hebben: dat een gemeenschapshuis ruimte moet bieden aan allerlei instellingen voor ontmoeting en ontspanning. Dit is door de bezwarencommissie onderschreven, de commissie heeft de gemeente in het gelijk gesteld.” 

Hij vult daarbij aan: “Daar moet bij gezegd worden dat dit geldt voor alle drie de KBO’s binnen de gemeente Bernheze. Die worden gelijkgesteld; er worden geen uitzonderingen gemaakt voor KBO Heesch.” 

Daarnaast kwam in het bezwaarschrift de uitgifte van koffie aan de orde. Wethouder Everling zegt hierover: “Dat is iets tussen de KBO en De Pas. De commissie heeft dat ook onderschreven.” 

Allen zijn het erover eens dat een Commissie van Goede Diensten de impasse zou kunnen doorbreken. De gemeente geeft aan dat zij bereid is die commissie te faciliteren, maar benadrukt daarbij dat de inspanning en uitkomst een kwestie en verantwoordelijkheid is van de KBO en De Pas.  

Tekst: Monique van Strien