Afbeelding

Rechtswinkel Bernheze krijgt subsidie

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Het college verleent aan de Rechtswinkel Bernheze voor twee jaar een subsidie van ruim € 6.000,-. De rechtswinkel helpt mensen op sociaaljuridisch gebied. Na twee jaar wordt er geëvalueerd.

De Rechtswinkel Bernheze is een onafhankelijke organisatie die werkt met vrijwilligers. Ze is aanvullend en versterkend aan de al beschikbare diensten Sociaal Raadslieden werk en Formulierenbrigade van ONS welzijn. De Rechtswinkel is beschikbaar voor iedereen die informatie, ondersteuning of bemiddeling nodig heeft op sociaaljuridisch gebied. De winkel is ook dinsdagavond open in de Pas, om de toegang zo laagdrempelig mogelijk te maken. 

Het college vindt het van belang de Rechtswinkel te ondersteunen met een subsidie omdat er een toename is van juridische vragen van inwoners, bijvoorbeeld vragen over inkomsten en uitgaven, toeslagen en energie. 

De Rechtswinkel werkt samen met andere organisaties. Met Wegwijzer voor vragen op gebied van wonen, zorg, welzijn en inkomen. En ook met Vluchtelingenwerk voor vragen van statushouders over onder andere gezinshereniging. 

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 4 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 6 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 7 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 8 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 9 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 13 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid