Afbeelding

Hockey in Heesch gericht op de toekomst: Mogelijk aanleg van watervelden

Gemeentenieuws

HEESCH – Al lange tijd is bij de Mixed Hockey Club Heesch sprake van een op handen zijnde vernieuwing van de kunstgrasvelden. De club heeft twee velden, waarvan er één hard aan vervanging toe is. De gemeente heeft hiervoor € 310.000 gebudgetteerd. Nu echter blijkt dat een waterveld wellicht een betere investering is dan een kunstgrasveld met ingestrooid zand, moet daar nog een slordige € 255.000 bovenop. 

Een waterveld is een type kunstgrasmat waarbij ter verzwaring water in plaats van zand wordt gebruikt. Dit is de nieuwe internationale norm voor wedstrijden. Brandschuurwonden zijn op een waterveld verleden tijd en het spel wordt er aanzienlijk sneller door. Het waterveld heeft aldus de toekomst. Als MHC daadwerkelijk een waterveld in haar arsenaal krijgt, is Bernheze zeker niet de eerste gemeente in de regio die dit type hockeyveld aanbiedt. 

Wethouder Rien Wijdeven: “De MHC is een gezonde vereniging en dat moeten we koesteren. We moeten niet willen dat spelers naar omringende regio’s gaan omdat daar wel op een waterveld gespeeld kan worden.” Vandaar dat sprake is van een beleidswijziging, en aan de gemeente wordt gevraagd om de extra kosten die de aanleg van het waterveld met zich meebrengt, te bekostigen. Maandag zal een besluit worden genomen over de eventuele toekenning. 

Tekst: Monique van Strien