Afbeelding

Lokaal: Onze gezondheid,

Gemeentenieuws

Meer bewegen begint met minder zitten. Gelukkig lukt het veel inwoners om zelfstandig of in groepsverband actief te blijven, ook tijdens corona. Helaas geldt dit niet voor iedereen en vinden sommigen het moeilijk om te beginnen met meer bewegen. Dit gaat op voor iedereen maar het raakt ouderen en mensen met een achterstandspositie extra hard. 

Gelukkig zijn er weer mogelijkheden voor onze sportverenigingen, sportscholen en lokale activiteiten met het oog op bewegen. Een laagdrempelig beweegaanbod is ook een prima manier om eenzaamheid aan te pakken en waardevolle ontmoetingen te creëren. Dit alles draagt tevens bij aan een gezondere levensstijl, dus maak de stap nu het weer kan. 

Naast deze bestaande aanbieders zijn ook nieuwe burgerinitiatieven van harte welkom, denk hierbij aan nieuwe initiatieven zoals het realiseren van pump tracks. Een pumptrack kun je zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Het is laagdrempeliger en bereikt een grotere doelgroep ten opzicht huidige inrichting van buitenspeelplaatsen. Ook het steeds populaire wordende ‘padel’ kan een plaats vinden binnen onze tennisverenigingen.

Sport blijft zich ontwikkelen en daarin zullen wij als gemeente moeten meebewegen. Vanuit Lokaal zien wij een belangrijke rol weggelegd om onze sportverenigingen blijvend te ondersteunen, sport is een uitlaatklep voor jong en oud. 

Sport en preventie kunnen elkaar versterken en daarom willen wij in de komende periode het sportakkoord verder doorontwikkelen. Je kunt hierover meer teruglezen in ons verkiezingsprogramma.

Namens Lokaal,
Sander Schaareman

Afbeelding
Vitaliteit 55 minuten geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 20 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 21 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport gisteren Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode