Afbeelding

CDA: Ondernemen en omgeving in balans

Gemeentenieuws

CDA Bernheze biedt graag kansen voor lokale ondernemers. Naast de economische bijdrage die zij leveren, zorgen ze voor lokale werkgelegenheid en zijn ze belangrijk voor veel verenigingen in onze gemeente. Het scheppen van ruimte voor deze ondernemers is van groot belang. 

Heesch-West geeft een impuls aan de bedrijvigheid in en rond Heesch. Maar er zijn ook zorgen bij omwonenden. Door vele zienswijzen is het plan flink aangepast. Er komen geen windmolens en er is veel aandacht voor de landschappelijke inpassing. Ook komt er op aandringen van CDA Bernheze een extra ontsluitingsweg, waardoor er minder vrachtverkeer bij de rotonde bij de Cereslaan wordt verwacht. Tevens zijn wij tevreden met het uitvoeren van onze motie voor het geven van voorrang aan lokale ondernemers bij de uitgifte van kavels. Dit biedt lokale ondernemers de kans om door te groeien en zorgt voor nieuwe ruimte op bestaande bedrijventerreinen. 

Ondanks de vele aanpassingen op het plan blijven wij kritisch. CDA Bernheze wil voorkomen dat er plaats is voor bedrijven zoals een mestfabriek. We blijven aandacht houden voor de omgeving, met name het voorkomen van geluidsoverlast en de negatieve effecten voor het landschap. Dit is belangrijk voor de balans tussen de toekomstige ondernemers en de omgeving.  

Ruud Leeijen & Mart Smits
Raadslid en fractievoorzitter CDA Bernheze
CDA Bernheze: Altijd in de buurt!

Mart Smits 2021