Afbeelding

Lokaal: Make it a December to remember!

Gemeentenieuws

December is voor velen de meest feestelijke en drukste maand van het jaar. Veel ‘nog even’ afmaken voor januari, cadeaus kopen en veel samenkomsten. Maar voor anderen kan het ook anders voelen. In de volksmond wordt ook gesproken over de ‘donkere dagen voor kerst’. En misschien mogen die juist dagen van rust te zijn. Rust om terug te kijken: te reflecteren, zodat je fris en fruitig het nieuwe jaar in kunt stappen. December is een moment om gewoon even stil te staan bij wat was of bij wat gaat komen.  

Na deze periode van bezinning en terugkijken, om van gedane zaken te leren, kijken we toch ook graag vooruit. Daardoor lukt het ons om op koers te blijven en zicht te houden. Al enkele weken is Lokaal drukdoende met het maken van plannen voor 2022. Met onze inwoners en plaatselijke organisaties spreken we over de te maken plannen voor de toekomst van Bernheze in de komende jaren. Ook in deze ingewikkelde tijd maakt Lokaal graag plannen, die ons allen verder gaan helpen, want ondanks opnieuw een turbulente periode kijkt Lokaal vooruit! 

Kerst is bij uitstek de periode waar samenzijn met familie en vrienden vanzelfsprekend is. Juist in deze donkere dagen zoekt men elkaar op en vindt men geluk en troost bij elkaar. Opnieuw zal dat mogelijk dit jaar weer anders zijn. Alleen al het maken van plannen voor kerst is mogelijk lastig vanwege de situatie van dit moment; wat kan wel en wat kan niet? Maar laat je daardoor niet leiden: plannen maken loont en laten we daarbij vooral niemand vergeten!

Lokaal wenst iedereen liefdevolle feestdagen: Make it a December to remember!

Archel Kerkhof, burgerlid Lokaal