Afbeelding

Blanco: En nu aan de slag!

Gemeentenieuws

Vorige week is eindelijk de langverwachte woonvisie besproken in de commissievergadering. Daarin spreken we uit wat we de komende jaren gaan doen aan het bouwen van woningen. We bepalen in grote lijnen hoeveel woningen we gaan bouwen en wat voor woningen. Iedereen wil vooruit en nu het eenmaal op papier staat moeten we ook echt aan de slag gaan!

Het was voor ons al een tijd lang duidelijk, maar nu staat het er dan ook officieel: we moeten aan de slag met het bouwen van huizen in alle kernen. En dan niet zomaar woningen, maar woningen die ook passen bij de behoefte. We gaan dus minder hele grote en dure huizen bouwen, maar meer goedkopere huur- en koopwoningen. Vooral voor starters en ouderen moeten er meer huizen komen. We gaan ook andersoortige woningen bouwen, zoals hofjes en tiny houses. Er komen steeds meer alleenstaanden die behoefte hebben aan een kleine woning. Mensen die nu in een te groot huis wonen moeten kunnen doorstromen naar een kleinere woning.

Ontzettend belangrijk is ook dat mensen in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Dat geldt zowel voor ouderen die lichte (mantel)zorg nodig hebben als voor de jeugd die voor het eerst een huis gaat kopen. De regelgeving moet er voor zorgen dat nieuwbouwwoningen ook voor een flink deel naar de eigen inwoners kunnen gaan.

We moeten in alle kernen zorgen voor nieuwbouwplannen, alleen zo houden we de dorpen leefbaar. En nu dus aan de slag!

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 18 minuten geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren St. Buurtvoedselbos Bernheze