Afbeelding

Progressief Bernheze: Meer v(ert)rouwen in de politiek

Gemeentenieuws

In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en daarom hebben de leden van Progressief Bernheze vorige week de kieslijst vastgesteld. Het bestuur van een gemeente bestaat uit de gemeenteraad, wethouders en burgemeester.
Landelijk zijn vrouwen op al die posities ondervertegenwoordigd; zo’n 30 procent van de raadsleden, 27 procent van de wethouders en 28 procent van de burgemeesters is vrouw. In de gemeenteraad van Bernheze is zelfs maar 13 procent vrouw. Dat zijn drie vrouwen tegenover twintig mannen. Daarom roept burgemeester Moorman al jaren op tot meer vrouwen in de gemeenteraad. Progressief Bernheze ondersteunt deze oproep van harte want wij presenteren op onze kieslijst maar liefst negen vrouwen (afkomstig uit alle kernen) in de top tien!

Gelijke vertegenwoordiging van verschillende groepen mensen in de lokale politiek zorgt ervoor dat bij de onderwerpen die aan bod komen, een groter deel van de inwoners vertegenwoordigd wordt en dat mensen meer vertrouwen krijgen in de politiek en het beleid dat gemaakt wordt. Wederzijds vertrouwen is daarom een van de speerpunten in ons verkiezingsprogramma.

Dat vertrouwen is ontzettend belangrijk omdat juist de gemeenteraad heel concreet een verschil kan maken in de dingen die van invloed zijn op het dagelijks leven van de inwoners van Bernheze. Bijvoorbeeld dat je de juiste zorg krijgt, dat er voldoende huur- en starterswoningen zijn en hoe groen je dorpskern is.

Een representatieve gemeenteraad is de eerste stap om het vertrouwen in de politiek terug te winnen. Het is tijd voor actie!

Meepraten of lid worden? reactie@progressiefbernheze.nl

Kelly Baarslag,
commissielid Ruimtelijke Zaken voor Progressief Bernheze

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 5 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 6 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 6 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze