Afbeelding

Afscheid Dick van de Leest en proeverij op de weekmarkt

Gemeentenieuws

BERNHEZE – Hét gezicht van de markten in Bernheze. Zo kun je Dick van de Leest kort omschrijven. Dick was lang de marktmeester van de verschillende markten in de gemeente en zorgde ervoor dat alle markten vlekkeloos verlopen. Aangezien hij onlangs de pensioenleeftijd heeft bereikt, zal Dick binnenkort zijn taken bij de gemeente neerleggen.

In 1976 begon Dick al met zijn werkzaamheden bij de gemeente. Tegenwoordig werkt hij als assistent-marktmeester naast Willem van den Brand. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het organiseren van de weekmarkten. Zijn doel hierbij is om de markten zo vol mogelijk te krijgen, iets wat de laatste jaren steeds moeilijker werd. Dick was veel op de markten te vinden de laatste jaren om contact te onderhouden met de ondernemers.

Dick heeft niet extreem lang moeten nadenken over dit besluit: “Ik vind het belangrijk dat de jeugd ook de kans krijgt. Ik heb er nu lang genoeg gewerkt en vind het goed geweest zo.” Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die hij zal gaan missen: “In al die jaren heb ik ontzettend fijn samen kunnen werken met mijn directe collega’s, mensen op de markt en medewerkers bij de gemeente. Dat zal ik nooit vergeten.”

De vaste bezoekers van de diverse markten hoeven zich geen zorgen te maken. Willem van den Brand, die de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd van Dick, gaat door in zijn functie als marktmeester. Dick zelf zal zich ook niet gaan vervelen. “Ik ga graag met mijn vrouw fietsen, heb een prachtig kleinkind en zal af en toe in mijn tuin gaan werken”, sluit hij af.

Proeven, ruiken en voelen op de weekmarkt

Bloemen, die een heerlijke geur hebben. Verschillende stoffen, kleding en bedtextiel, die enorm zacht zijn. Groente, fruit, vis, kaas, kip en brood met een geweldige smaak. Je kunt het binnenkort allemaal ruiken, voelen en proeven op de weekmarkten van Bernheze. In Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode vinden namelijk proeverijen plaats. Kom langs en laat je verrassen op onze markten!

Woensdag 27 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in Heesch
Vrijdag 29 oktobervan 8.00 tot 12.00 uur in Nistelrode
Vrijdag 29 oktober van 8.00 tot 12.00 uur in Heeswijk-Dinther

Tekst: Max van der Heijden
Foto: DMBK

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 1 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 5 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 5 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 5 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze