Afbeelding

VVD: Het rechtse geluid

Gemeentenieuws

Bij de landelijke verkiezingen in maart behaalde de VVD in Bernheze 30,8 procent van de stemmen. Partijen aan de rechterzijde van de VVD haalden daarnaast samen nog eens 17,7 procent van de stemmen; partijen die niet in de gemeenteraad van Bernheze vertegenwoordigd zijn.

Bijna 50 procent van de Bernhezenaren stemt dus op een partij die je rechts van het midden zou kunnen noemen. De VVD-Bernheze is de enige partij die iets voor deze grote groep kiezers kan betekenen. Ons verkiezingsprogramma bevat dan ook zeker standpunten die hen zullen aanspreken; het rechtse geluid.

In deze tijd van woningschaarste is het niet langer verantwoord dat statushouders voorrang krijgen bij de toewijzing van huurwoningen, terwijl onze eigen jeugd en spoedzoekers jarenlang op een wachtlijst staan. Arbeidsmigranten moeten gehuisvest worden in de gemeente waar zij werken en het liefst zo dicht mogelijk bij of op het bedrijf. Bij de energietransitie moeten we verstandige keuzes maken. Dus vooral zonnepanelen op daken en eventueel in zonneparken. Windmolens renderen het best op zee en langs de kust. En als ze toch nodig zijn in Bernheze dan is draagvlak onder de bewoners van het grootste belang. De Maashorst is een prachtig natuurgebied, maar het is niet aanvaardbaar dat Bernheze voor 25 procent van de kosten opdraait, terwijl slechts 5 procent van de Maashorst binnen onze gemeentegrenzen ligt.

Wil u meer lezen over het verkiezingsprogramma van de VVD-Bernheze, bezoek dan eens https://bernheze.vvd.nl. Wilt u meedenken of, liever nog, meedoen met de VVD-Bernheze? Laat ons dit dan even weten via info@vvdbernheze.nl.

Paul Kremers, commissie bestuur & strategie VVD Bernheze