Afbeelding

Woningen pand Rabobank, aankoop grond Hanenbergsestraat & huisvesting gemeentehuis, De Pas en bibliotheek

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Bijna elke week is er een persgesprek van de gemeente en regelmatig schuift een van de redactieleden van DeMooiBernhezeKrant aan. Hierbij één onderwerp van het nieuws van het persgesprek dat deze ochtend plaatsvond. 

Zes extra woningen in voormalig pand Rabobank
NISTELRODE – De gemeente Bernheze is akkoord gegaan met het verzoek om op de begane grond van de oude Rabobank zes kleinschalige woningen te realiseren. Eerder was dit verzoek ook al gedaan, maar toen werd dit nog afgewezen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er onderscheid zou blijven bestaan tussen de woonfunctie, die eerder al was toegestaan voor de eerste verdieping, en een commerciële functie, zodat de begane grond verhuurd kon worden als kantoor.

Pogingen tot verhuur is niet gelukt, waardoor om een heroverweging is gevraagd. Pieter van Dieperbeek geeft aan dat de grote behoefte aan kleinschalige appartementen een doorslaggevend element is voor de positieve reactie van de gemeente, die besloten heeft ruimhartig mee te werken. Het totaal aantal woningen in het pand komt daarmee uiteindelijk op tien. Hiermee wordt voldaan aan het verzoek vanuit de provincie om inbreiding toe te passen. De plannen zijn al gereed; de initiatiefnemer kan van start. 

Aankoop grond Hanenbergsestraat
LOOSBROEK – Bijna twee hectare grond aan de Hanenbergsestraat in Loosbroek zal in de toekomst beschikbaar komen voor woningbouw.  

“We zijn nu anderhalf jaar in gesprek met eigenaren. We zijn erg blij dat we daarmee woningbouw in het Loosbroekse kunnen waarborgen. Met de aankoop van de gronden houden we de regie in eigen hand”, ligt wethouder Rien Wijdeven toe. Pieter van Dieperbeek vult aan: “We willen in samenwerking met de bewoners de bouw ontwikkelen.” 

Er wordt nog gewacht op de definitieve uitspraak van de Raad van State omtrent de Schaapsdijk. Daarna komt deze locatie in beeld als vervolg daarop. 

Huisvesting gemeentehuis, De Pas en bibliotheek
BERNHEZE – Het gemeentehuis zal multifunctioneel gebruikt gaan worden. Nu wordt het vooral tijdens kantooruren en werkdagen benut, terwijl CC De Pas met name in de avonduren en weekenden wordt gebruikt. Dit is zonde van het vloeroppervlak en energieverbruik en dat kan beter, is de conclusie.  

Door de drie gebouwen – ook de bibliotheek wordt in het plan betrokken – in onderlinge samenhang te bezien, wordt getracht een efficiënte verbeterslag en substantiële kostenbesparing te realiseren. Een uitgebreid plan van aanpak kan gevonden worden op bernheze.bestuurlijkeinformatie.nl.