Afbeelding

Vrachtverkeer door het dorp ongewenst

Gemeentenieuws

Helaas kampen we nog steeds met de ongewenste situatie dat er veel zwaar vrachtverkeer dwars door onze dorpskernen rijdt. Dat is niet altijd te voorkomen, maar we moeten wel kijken of we goede oplossingen kunnen vinden. Dankzij een voorstel van Politieke Partij Blanco loopt momenteel een onderzoek naar het doortrekken van de ontsluitingsweg langs industrieterrein Retsel in Heeswijk-Dinther. De ontbrekende vierde poot van de rotonde.

Veel vrachtverkeer vanaf het kanaal richting Loosbroek, Vorstenbosch en Nistelrode moet nu nog noodgedwongen via de Kerkstraat of de Torenstraat. Allebei wegen die daar niet op ingericht zijn en waar ook nog eens veel kinderen lopen en fietsen richting de basisschool. Het doortrekken van de ontsluitingsweg en vervolgens aansluiten op de Hommelsedijk biedt tevens de mogelijkheid voor ander verkeer uit Heilaren en Rodenburg om snel naar de A50 en N279 te rijden, zonder dat je steeds dwars door het dorp moet.

Politieke Partij Blanco hoopt dat de resultaten van het onderzoek snel bekend zijn en er ook zo spoedig mogelijk gestart kan worden met het realiseren van een nieuw stuk rondweg om de kern van Heeswijk-Dinther. De leefbaarheid en de verkeersveiligheid voor wandelaars en fietsers zal daar samen met de vernieuwing van de doorgaande route door het dorp enorm mee vooruitgaan.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco