Afbeelding

Edwin Daandels voorgedragen als kandidaat lijsttrekker

Gemeentenieuws

Terwijl onze fractie het zomerreces alweer achter zich heeft gelaten en in voorbereiding is voor de komende raadvergadering, heeft het bestuur van CDA Bernheze de eerste formele stap gezet richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Afgelopen donderdag is gemeenteraadslid Edwin Daandels aan de leden voorgedragen als beoogd lijsttrekker.

Zo’n voordracht komt natuurlijk niet vanzelf tot stand. Het CDA-bestuur benoemt een vertrouwenscommissie, die de bestuurstaken in het kader van de kandidaatstelling op zich neemt. De commissie gaat onder de leden van CDA Bernheze op zoek en spreekt met kandidaten, die zij voor het lijsttrekkerschap geschikt acht. Als de kandidaat-lijsttrekker is gevonden, brengt ze verslag uit aan het bestuur.

Op een Algemene Ledenvergadering draagt het bestuur de kandidaat voor aan de leden. De leden van CDA Bernheze bepalen uiteindelijk via een lijsttrekkersverkiezing, wie hun nieuwe lijsttrekker gaat worden. Op donderdag 23 september is die Algemene Ledenvergadering en het blijft voor Edwin dus nog even spannend.

Tot zover dit korte kijkje achter de schermen van de lijsttrekkersverkiezing van CDA Bernheze. Word je nu enthousiast van dit democratische verhaal en wil je het een volgende keer van dichtbij beleven? Word dan lid van CDA Bernheze. Voor een paar tientjes per jaar zit je de volgende keer op de eerste rij bij een Algemene Ledenvergadering. Maar nog belangrijker is dat je iets kunt bijdragen aan onze mooie gemeente!

Bestuur CDA Bernheze.        
CDA Bernheze: altijd in de buurt!