Afbeelding

Blanco: Creatief met kurk

Gemeentenieuws

Dat de huizenmarkt is dolgedraaid is inmiddels wel bij iedereen bekend. Bestaande huizen gaan voor recordprijzen als zoete broodjes over de toonbank. Als je net zelf een woning voor een mooie prijs verkocht hebt is dat wellicht geen probleem, maar voor starters zijn bestaande woningen onbetaalbaar geworden. Hun enige kans is daardoor de koop van een nieuwbouwwoning, maar die moeten er dan wel zijn!

Ook de prijzen van nieuwbouwwoningen lopen steeds verder op. Daar zijn diverse oorzaken voor. Bouwmaterialen zijn duurder geworden en ook de grondprijzen stijgen. Ook zijn er diverse financiële redenen waardoor mensen een hogere hypotheek kunnen krijgen, met als gevolg dat ook vraagprijzen dan ’automatisch’ mee omhoog gaan.

Als we onze dorpen vitaal willen houden en de jongeren vast willen houden dan zullen we als gemeente nog meer dan voorheen moeten zorgen dat er voldoende gebouwd wordt, maar vooral ook zorgen dat de woningen betaalbaar blijven/worden voor starters. We moeten andere woningen gaan bouwen;  kleiner of van andere materialen. We moeten creatief zijn maar hoeven niet altijd het wiel zelf uit te vinden. Met het opstellen van een nieuwe woonvisie is dit nu het moment om te laten zien dat we het echt anders willen gaan doen. Want voor de leefbaarheid van de dorpen is het nodig dat jongeren hier blijven wonen. Verse aanwas is de kurk waarop we drijven, broodnodig voor het voortbestaan van onder andere de scholen en de verengingen.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 3 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 6 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze