Afbeelding

Lokaal: Kinderen hebben in Bernheze de toekomst!

Gemeentenieuws

Op 23 juli konden we in het Brabants Dagblad lezen dat Vorstenbosch haar 2.000ste inwoner heeft verwelkomd. Op 15 juli werd Duuk van der Steen geboren. Door de voorzitter van de dorpsraad in Vorstenbosch, John Groen, werd er een kado overhandigd. Daarbij werd de wens uitgesproken dat Duuk vooral in de toekomst gaat genieten van al het moois dat Vorstenbosch te bieden heeft en met veel plezier in Vorstenbosch woont.

In april van dit jaar heeft de dorpsraad van Vorstenbosch ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om te spreken tijdens de commissie maatschappelijke zaken. Het onderwerp ging over de school in Vorstenbosch. Over de historische waarde van het gebouw, maar ook over het feit dat al zoveel mensen in Vorstenbosch zijn opgegroeid in deze school.

De gemeenteraad heeft het Integraal Huisvestingsplan ingestemd en daarmee is de weg vrij gemaakt om de toekomst voor het onderwijs in Vorstenbosch veilig te stellen. Er zullen middelen beschikbaar worden gesteld om de school in Vorstenbosch up-to-date te maken met wellicht het behoud van de historische waarde. 

Daarmee zal in de toekomst Duuk ook naar een school kunnen gaan die voldoet aan de eisen van deze tijd en dus toekomstbestendig. 

Als Lokaal vinden we het belangrijk dat kinderen in de nabije toekomst thuisnabij naar school kunnen blijven gaan. Ook de komende jaren zal Lokaal zich blijven inzetten voor het behoud van scholen in de kernen van Bernheze want daarmee willen we de leefbaarheid van iedere kern en de toekomst van ‘onze’ kinderen veilig stellen.

Heb je daar nog meer ideeën over, neem contact met ons op: info@lokaal.nu

Archel Kerkhof, burgerlid Maatschappelijke Zaken Lokaal