Afbeelding

D66: Bouwen in Loosbroek

Gemeentenieuws

Loosbroek heeft grote behoefte aan nieuwbouwwoningen. Daar is iedereen het wel over eens. Het college van B en W was er twee jaar geleden van overtuigd dat die nieuwe woningen het snelst gebouwd kunnen worden op de locatie Schaapsdijk, midden tussen een aantal ruimte-voor-ruimte-woningen. Een aantal bewoners van die woningen beweert dat hen toegezegd is dat er alleen grote kavels aan de Schaapsdijk zouden komen, waar nu 35 kleinere woningen in hun achtertuin zijn gepland. Een gang naar de Raad van State was het logisch vervolg en daarmee ontstaat grote vertraging en mogelijk zelfs uitstel. D66 Bernheze sprak zich vorig jaar dan ook om die reden als enige partij uit en tégen dat plan.

Ook de huidige wethouder kopieert nog altijd de gedachte dat dit de enige plek is in Loosbroek waar op relatief korte termijn gebouwd kan worden. Tegelijk heeft het ambtelijk apparaat de mening dat er uit de woonvisie 2016-2021, waarmee 35 woningen zouden worden gerealiseerd, er 15 woningen zijn gebouwd. Waar het er núl zijn. Geen één dus. Dat gebrek aan kennis is zeer zorgelijk. Ook de Kerncommissie Loosbroek maakt zich grote zorgen, net als een steeds groter wordende groep jongeren uit het dorp die de handen ineen geslagen hebben en actie voeren. De gemeente Bernheze houdt intussen al jaren vol bezig te zijn met de aankoop van bouwgrond aan de Hanenbergsestraat, aansluitend op de wijk Molenhoeven. ‘Ze zouden het eens zijn, kwestie van een handtekening’ is het verhaal. Hoogste tijd om eens door te pakken dus.

Mathieu Bosch, raadslid D66 Bernheze

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze