Afbeelding

Progressief Bernheze: Naar buiten!

Gemeentenieuws

Deze week is het van woensdag 9 juni tot en met zondag 13 juni de Nationale Buitenspeelweek waarin kinderen en jongeren gestimuleerd worden om naar buiten te gaan. Buiten spelen, sporten en bewegen is namelijk cruciaal voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Progressief Bernheze zet zich in voor de gezondheid van onze inwoners en een gezonde leefomgeving binnen onze gemeente en daarom vragen we tijdens deze Buitenspeelweek aandacht voor het thema buitenspelen.

De Nationale Buitenspeelweek streeft het doel na om (buiten)spelen voor alle kinderen mogelijk te maken omdat uit onderzoek gebleken is dat vijftien procent van alle kinderen in Nederland nagenoeg nooit buiten speelt. En dat terwijl buitenspelen en sporten de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen stimuleert zoals niets anders dat kan. Het afgelopen jaar is buitenspelen en bewegen nóg belangrijker geworden, omdat het kinderen en jongeren uit hun isolement haalt. Het is onderdeel van een gezonde leefstijl, heeft een positief effect op ons immuunsysteem en bovendien is het gratis!

In onze eigen gemeente wordt er gelukkig al volop buiten gespeeld bijvoorbeeld in de Natuurspeeltuin in Heesch of Natuurspeeltuin De Zwarte Molen in Nistelrode. Maar ook in de omliggende regio’s zijn talloze gratis (natuur)speeltuinen te vinden zoals het Speelbos in Herpen, de Natuurspeeltuin in Megen, het Natuurspeelterrein in Schaijk en het Klauterwoud in Berghem.

Kijk voor meer informatie op www.buitenspeelweek.com of neem contact met ons op (reactie@progressiefbernheze.nl) als wij iets kunnen betekenen voor het stimuleren van beweging in jouw wijk!

Kelly Baarslag, burgerlid Progressief Bernheze, commissielid Ruimtelijke Zaken

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur gisteren Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze