Afbeelding

VVD: Een goed oordeel

Gemeentenieuws

Als je gevraagd wordt een oordeel te geven over een bepaald thema is een aantal punten van belang. Win kennis in over het onderwerp. Ga daar waar mogelijk in gesprek met betrokken partij(en) en zorg dat je de meest actuele en volledige informatie hebt. Dit klinkt als een logisch uitgangspunt.

Steeds vaker krijgen wij echter als VVD-Bernheze fractie het idee niet alle aanwezige informatie te krijgen van ons college. En meermaals is dit vermoeden juist gebleken. Bij het onderwerp van ‘De Dierenvriendjes’ bleek de ruimtelijke onderbouwing wel aanwezig te zijn in het gemeentehuis, maar was deze niet toegevoegd aan de stukken. Wel stond het onderwerp op de agenda en werd er dus verwacht dat wij hier iets van zouden vinden.

Ook in het kader van andere ruimtelijke plannen hebben wij het idee dat wij niet altijd de, op zijn positiefst gezegd, meest actuele informatie in handen hebben. En ook dit vermoeden is ons onlangs weer bevestigd.

Laten we er nu met z’n allen voor zorgen dat we onze mening op de juiste informatie kunnen baseren. En laat het niet gebeuren dat we een besluit nemen waarvan we achteraf denken ‘als we dit hadden geweten, dan hadden we misschien wel een ander standpunt ingenomen.’ Dit scheelt onze inwoners en onszelf een hoop ergernis en je zult als gemeente ook betrouwbaarder overkomen. Beter een termijn later een besluit dan overhaast, gebaseerd op niet volledige stukken.

Heeft u ook iets dergelijks meegemaakt, dan gaan wij daar graag met u in gesprek.

info@vvdbernheze.nl

Alexander Bongers, commissie Ruimtelijke Zaken