Afbeelding

Natte voeten

Gemeentenieuws

Komt tijd, komt raad. Misschien, voorlopig heb ik genoeg aan de commissie. En wel Ruimtelijke Zaken waar ik als mede-eigenaar van een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau voor de openbare ruimte aardig in thuis ben. Ik ken de procedures en ik ken het ambtelijk apparaat en de werkwijze van een groot aantal gemeentes in de regio. Inmiddels is het drie jaar geleden dat ik officieel geïnstalleerd ben als burgerlid voor D66-Bernheze.

We zijn ambitieus, en dat past bij mij, ik probeer elke keer weer opnieuw het verschil maken, ook als is dat vaak lastig. Nu, tientallen vergaderingen verder, moet ik zelfs concluderen dat de pure inhoud bij de politiek niet altijd even belangrijk is. Voor mij is een commissievergadering als een vlot, het zinkt niet, maar je hebt wel altijd natte voeten. Het ‘Samen verder’ is zelden goed in beeld en het ‘wij tegen zij’ is nog te vaak voelbaar. Politiek lijkt niets anders dan de kunst om te doen geloven, dat de tegenpartij het mis heeft. En dat terwijl ik oprecht geloof in eendracht maakt macht. De kennis bundelen en samen zorgen voor visie en structuur.

Ik mis met regelmaat het debat om met elkaar plannen beter te maken of elkaar op scherp te zetten. Te vaak draait het nog om individueel belang of achterban. Het resultaat is het maken van onderscheid tussen doelgroepen en inconsequente beslissingen. Gelukkig werkt het niet demotiverend, integendeel: ik heb er zin in en ik blijf mijn best doen om het verschil te maken.

Rob van der Geld, commissie Ruimtelijke Zaken D66 Bernheze

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 8 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze