Afbeelding

VVD: Geen besluitvorming zonder beleid

Gemeentenieuws

Afgelopen week heeft de gemeenteraad weer diverse besluiten moeten nemen. Het ging hierbij over voorstellen van het College van Burgemeester en Wethouders op diverse onderwerpen. Normaal gesproken wordt daar, voorafgaand aan de raadsvergadering, in commissievergaderingen over gedebatteerd. De commissies adviseren vervolgens de gemeenteraad.

Enkele onderwerpen op de agenda zorgden voor veel discussie, zoals de ontwerpverklaring van geen bedenkingen uitbreiding kinderdagverblijf 'De Dierenvriendjes' aan ’t Broek in Nistelrode. Het ging hierbij om een uitbreiding van 36 naar 64 kindplaatsen, die inmiddels al waren gerealiseerd. In 2017 had de gemeenteraad ingestemd met een vergunning voor 36 plaatsen, maar een week na de vergunningverlening heeft de initiatiefnemer de locatie uitgebreid naar 64 plaatsen. Hierdoor ontstond een illegale situatie.
Het CDA had een amendement ingediend om geen verklaring van geen bedenkingen af te geven, zoals het college wilde. De VVD-Bernheze stemde vóór dit amendement. Er is beleid voor kleinschalige initiatieven, maar niet voor bij voorbeeld twee volwaardige bedrijven op een bouwblok. Gezien de huidige ontwikkelingen in het buitengebied is de VVD-Bernheze er voorstander van om eerst beleid vast te stellen voordat er besluiten worden genomen en zeker geen besluit te nemen gebaseerd op sentiment voor een initiatief.

SP en Progressief Bernheze hadden een motie ingediend om geen kerncentrale toe te staan in Bernheze of elders in Noord-Brabant. De landelijke VVD heeft juist kernenergie weer op de agenda gezet. Logisch dus dat de VVD-Bernheze tegen de motie heeft gestemd. Bovendien gaat Bernheze natuurlijk niet over de rest van Noord-Brabant.

Reageren: info@vvdbernheze.nl
Jack van der Dussen, fractievoorzitter VVD Bernheze

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 6 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 8 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 10 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 15 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid