Afbeelding

CDA: Vertrouwen…het komt te voet en gaat te paard.

Gemeentenieuws

Een mooi spreekwoord, een waarheid als een koe. We zagen in de media onlangs allerlei creatieve manieren, om geschaad vertrouwen weer terug te winnen. Het hebben van vertrouwen is belangrijk, vertrouwen in de medemens geeft je een onbezorgdere kijk op het leven, op de dingen die je samen doet, waar je samen aan werkt of waar je samen plezier aan beleeft. Uitgaan van het goede van de mens, van de goede bedoelingen is ook een natuurlijke eigenschap die niet voor niks in ons allen zit. Want achterdocht vreet veel meer energie en niemand wordt er vrolijker of beter van.

Een samenleving is gegrondvest op vertrouwen. Vertrouwen in hoe je samen op de weg zit, vertrouwen hoe je elkaar de ruimte geeft in wonen en werken en vertrouwen in wat overheid, zorginstanties en andere dienstverleners voor je willen doen. Het gaat nu eenmaal niet altijd goed en soms is het vervelend, of zelfs schrijnend wat er als resultaat uitkomt. Het blijft nu eenmaal mensenwerk, met over het algemeen wel de beste bedoelingen.

Daarom: heb dus ook vertrouwen in het blijven melden van zaken die niet goed gaan, die niet helemaal lopen zoals afgesproken. Maak er melding van en stap niet in de valkuil van onverschilligheid dat “het toch niet zal werken” of “ik heb het al zo vaak gezegd.”

Blijf in contact en heb vertrouwen!

Gertjan Hermes, burgerlid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!