Afbeelding

Eerlijke politiek

Gemeentenieuws

Afgelopen week heeft het vertrouwen in “de politiek” weer een flinke knauw opgelopen. In Den Haag hebben een aantal mensen zich niet van hun beste kant laten zien. Dat straalt niet alleen al op henzelf, maar ook hun hele partij en vervolgens ook op de politiek in zijn algemeen. Ook in de lokale politiek hier in Bernheze wordt je daar op aangekeken.

Bij de verkiezingen geven mensen hun stem, en daarmee hun vertrouwen, aan een persoon of een partij. De stemmen die je daarmee binnenhaalt geven je vervolgens geen vrijbrief. Stemmen krijg je op basis van vertrouwen dat je daar goed mee omgaat. Je bent gekozen als volksvertegenwoordiger en dient dan ook beslissingen te nemen en te acteren op een manier dat je het volk daarmee het beste dient. Zeker als partijen al langer “aan de macht” zijn ontstaat het risico dat ze zich onaantastbaar en onfeilbaar gaan vinden. Juist dan is het belangrijk dat er kritische mensen zijn die continu controleren of alles wel gaat zoals het zou moeten gaan.

Zeker, waar gewerkt wordt worden ook fouten gemaakt. Maar van die fouten moet je leren. Wie niet leert van zijn fouten, of ze blijft ontkennen is verkeerd bezig. Je zit er niet voor jezelf. Je zit er om beslissingen te nemen voor álle mensen. Daar verdien je ook open en eerlijk verantwoording voor af te leggen. Anders blijven vooroordelen bestaan en wordt de hele politiek over één kam geschoren.

Reageren: 06-11311713 of info@ppblanco.nl

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 6 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 7 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze