Afbeelding
Foto: Jan_Gabriels

De toestand in de wereld

Gemeentenieuws

De avondklok luidt. Waar we al eerder van het oude naar het nieuwe normaal moesten, is nu ook binnen het nieuwe buiten. Alle records in het thuiswerken worden gebroken en we streamen ons suf om nog iemand te zien. Hoe digitaal dan ook. Waar de wereld steeds kleiner wordt, lijkt ook Bernheze plots te slinken. Niet alleen honderden ondernemers hebben het zwaar om het hoofd boven water te houden, ook de gemeente, onze hoop in bange dagen, laat nu ineens weten het allemaal niet meer te kunnen bolwerken. Of we als gemeenteraad maar even ‘ja’ willen zeggen tegen het voorstel om bijna € 700.000,- te lappen, om wat tot nu toe onduidelijke ‘organisatorische problemen’ op te lossen. Het CDA laat al weten er blij mee te zijn. Het heeft geen zin op een muur te blijven bonken in de hoop die in een deur te veranderen, maar wij hebben grote zorgen en nog meer vragen.

Iedereen snakt naar de veelbesproken stip op de horizon. Om de winkel of kroeg weer open te mogen doen. Om de gedroomde bruiloft te plannen of gewoon een potje te kunnen kaarten met vrienden. Maar er is niets dan onzekerheid. Waar eerst het gemeentebestuur nog een baken van hoop was, vol met aandacht voor elkaar en met maar liefst een 9 op het rapport voor de financiële huishouding, staat het hele gebouw aan De Misse nu bol van onrust, ongeloof en onduidelijkheid. Een extra domper in deze bedompte tijd.

Rob van der Geld, Commissielid Ruimtelijke Zaken.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 21 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 21 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze