Afbeelding

Het ondergeschoven kindje

Gemeentenieuws

Weektaken, plusboeken, racebladen. Het is een flinke stapel die in het laatje uit school is meegekomen. Gelukkig is er een afvinklijstje, waarop staat wat er die dag, die week, moet gebeuren. Smiley’s waarmee je, als leerling dus, kunt aangeven wat je er van vindt.

Hoe laat moet ze ook al weer online, ligt alles klaar? Wat is dat wachtwoord ook al weer? Voor deze goedwillende amateur is het behoorlijk zoeken tussen al die losse kopietjes en werkschriften. Wat hoort bij wat, wat moet er nu precies gebeuren en vooral wanneer? “Jij weet ook niks”, klinkt het brommerig van de overkant van de tafel. Ik snap haar wel, zo met juf-mama is er geen klap aan. School is veel leuker. Daar zijn de vriendinnetjes. Is het schoolplein. Is het gewoon.

“Mam, mag ik óóit weer naar school? Loop ik nu geen achterstanden op.” Ze volgt het Jeugdjournaal nauwgezet. Ik merk aan haar, dat alle berichten haar danig bezighouden. Het zijn nogal wat zorgen voor zo’n meiske. “Je mag straks echt wel weer naar school. Het komt goed. Echt.”

Het jeugdbelang lijkt in het maatregelencircus soms een beetje het ondergeschoven kindje te zijn en ik hoop wel dat dàt belang straks wat meer gewicht krijgt. En ondertussen moeten we maar een beetje extra op ze letten.

Hoe gaat het nu ècht met jou?

Ezra Leeger, raadslid
CDA Bernheze: altijd in de buurt!