Afbeelding

Het ei van Columbus?

Gemeentenieuws

Meermaals hebben wij als VVD-Bernheze aandacht besteed aan het aantal klachten over de dienstverlening door onze gemeente. Dat aantal stijgt helaas. De wethouder roept dat een aantal ambtenaren op omvallen staat. Daarom is er nu een stop op de behandeling van principeverzoeken.

De langdurige afwezigheid van een wethouder kon makkelijk worden opgevangen, zei men, maar kort daarna kwam het bericht dat vacatures blijkbaar niet kunnen worden ingevuld. Als je echter op de website kijkt, staan er nauwelijks vacatures; welgeteld 2..!

Nu wordt de gemeenteraad gevraagd om meer dan een € 1.000.000,- (!) beschikbaar te stellen om een ‘kwaliteitsslag te realiseren’. Na eerdere bezuinigingen is nu de benoeming van teamcoaches kennelijk het ei van Columbus. Op 22 februari is er een bijeenkomst om de gemeenteraad bij te praten. Wij zullen ervoor zorgen dat wij antwoorden krijgen op onze vragen, zodat we er een beetje op kunnen vertrouwen dat de dienstverlening door onze gemeente daadwerkelijk zal verbeteren.

Alle raadvergaderingen zijn openbaar en kunnen via een livestream worden gevolgd via www.bernheze.org, onder ‘bestuur & organisatie’. Een voordeel van deze bijzondere tijd. Blijf op de hoogte van wat er speelt!

Dat niet alles in onze mooie gemeente zo functioneert als wij graag zouden willen, is denk ik wel duidelijk. Wij zijn vastbesloten om dat te veranderen! Over ruim een jaar zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Wil jij ook meehelpen de gemeente beter te laten functioneren?

Laat het ons weten op: info@vvdbernheze.nl

Marijke van Gestel, commissie Bestuur & Strategie