Afbeelding

Reconstructie Kruishoekstraat en rotonde Cereslaan Heesch

Gemeentenieuws

HEESCH - De gemeente gaat de rotonde Cereslaan en een gedeelte van de Kruishoekstraat opnieuw inrichten. We doen dit omdat we de komende jaren de nieuwe woonwijk De Erven aanleggen. Het extra verkeer vanuit deze woonwijk kan niet meer verwerkt worden via de huidige kruising Bosschebaan-Kruishoekstraat. We passen de situatie aan om verkeersopstoppingen, sluipverkeer en onveilige situaties te voorkomen. 

De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een nieuwe weg tussen de kruising Beemdstraat-Kruishoekstraat en een nieuwe rotonde. De nieuwe rotonde wordt een turbo rotonde. Dat is een rotonde met meerdere rijstroken. De bestaande Kruishoekstraat tussen de Beemdstraat en de Bosschebaan wordt opgebroken.

Wij begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken maar vragen om uw begrip voor de situatie.

Uitvoering
We starten op maandag 25 januari met de aanleg van tijdelijke wegen voor fietsers en autoverkeer. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Cereslaan en de Bosschebaan. Langdurige omleidingsroutes zijn hierdoor niet nodig. We voeren de werkzaamheden in 6 fases uit. De werkzaamheden duren tot en met eind juli. Kijk voor de planning op www.bernheze.org/rotondecereslaan.

Omleidingen
Door de aanleg van de tijdelijke wegen zijn er geen langdurige omleidingen nodig. Helemaal zonder omleidingen kunnen we de werkzaamheden niet uitvoeren. U vindt de omleidingen op www.bernheze.org/rotondecereslaan.

Meer informatie
In verband met de coronamaatregelen is er geen inloopavond. Meer informatie over de reconstructie vindt u op www.bernheze.org/rotondecereslaan.

Contactpersonen
De firma Gebroeders Van Venrooij voert de werkzaamheden uit. De uitvoerder op het werk is Henk van den Braak. Contactgegevens: 024 – 678 22 22 / info@vanvenrooij.nl.. De contactpersonen bij de gemeente zijn Mark van der Leest, projectleider en Jos Arts, toezichthouder. Contactgegevens: 0412 – 45 88 88 / m.vander.leest@bernheze.org.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan horen wij dat graag.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 18 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze