Afbeelding

Spiegeltje, spiegeltje…

Gemeentenieuws

Afgelopen week lijken veel landelijke politici extra goed in de spiegel te hebben gekeken. En hopelijk zij niet alleen. De uitkomst is alom bekend, wat je er verder ook van vindt. Wat het belangrijkste is, dat ze na allerlei op- en aanmerkingen (‘het rapport’) met name zichzelf goed aangekeken hebben, althans dat mag je hopen. Bij allerlei betrekkingen tussen mensen is dat heel wezenlijk: Jezelf eerlijk aan kunnen blijven kijken in de spiegel. Dus jezelf echt durven te spiegelen ofwel durven te kijken naar jouw eigen handelen, naar jouw eigen doen en laten, naar jouw integriteit. “Hoe voel je jezelf erbij?! Kun je het daadwerkelijk verantwoorden?! Enzovoort.”
Dit mag je, nee, moét je eveneens verwachten van alle politici in onze gemeente: raads- en burgerleden, wethouders en burgemeester. Vragen als “Klopt de informatievoorziening, heb ik de betreffende mensen werkelijk mee laten denken en praten, is het rechtvaardig ten opzichte van andere burgers, ben ik eerlijk in mijn handelen, e.d.” Je kunt ze zelf bedenken. Allerlei uiteenlopende vragen die er wél werkelijk toe doen. Zeer belangrijk voor jou als politicus in het maken van je afwegingen en keuzes. Maar evenzo erg verrijkend.

Ook dit is ‘de politiek’; of liever gezegd: “Dit is het wezen, de ziel van de politiek.” Althans zo kijk ik, zo kijkt onze fractie ertegenaan. Meepraten ook hierover? Van harte welkom. Dit maakt juist ‘de politiek’ extra boeiend.

info@ppblanco.nl
adrdonkers@gmail.com
06-10390189.

Ad Donkers, raadslid Politieke Partij Blanco