Afbeelding

Wie schrijft, die blijft...

Gemeentenieuws

Een advies, dat zich dikwijls uitbetaalt. Het helpt om je boekhouding op orde te hebben, om vast te leggen wat je afspreekt en om zaken te onderbouwen.

Of wanneer het devies basis is voor het nut van berichtgeving. Neem het bericht van de gemeente vorige week over de principeverzoeken. De burgers en ook de architecten en bouwadviseurs weten zo hoe het ervoor staat bij de gemeente. Ook al is het wellicht slecht nieuws, het is beter dan in het ongewisse blijven.

Toch wil ik ook de negatieve kant belichten. Het lijkt wel of we steeds meer moeten vastleggen, omdat we niet meer zo gemakkelijk op andermans woord vertrouwen. Bijvoorbeeld bedrijven waarin de processen verwerkt zijn volgens systemen waarin protocol stapelt op audit, en dat weer op rapport van een onafhankelijke instantie en zo verder. Pfff..!

Daarom blijf ik van mening dat we niet alleen moeten schrijven, maar vooral ook – en op basis van vertrouwen - met elkaar in gesprek moeten gaan en blijven.

Dat is óók belangrijk binnen onze partij. We hebben vorige week bijvoorbeeld ons eerste brede fractieoverleg van het jaar gehad. Wat fijn om elkaar even te kunnen spreken via de digitale weg. Niet alleen in de commissievergaderingen, maar ook in het reguliere overleg van Lokaal is het mogelijk om ‘in te spreken’. Aarzel niet. Wij zijn gewoon en altijd bereikbaar!

Met Lokale groet,
Mieke Dobbelsteen, voorzitter Lokaal
mieke@lokaal.nu