Sportman 2014 van Bernheze is Niels Hanegraaf
Sportman 2014 van Bernheze is Niels Hanegraaf

Sportman 2014 van Bernheze is Niels Hanegraaf

Gemeente Bernheze

Zoals elk jaar op de laatste zondag van januari worden in de Lunenburg in Loosbroek de sportkampioenen gehuldigd. Vele sportmannen, vrouwen en teams kregen een mooie medaille uitgereikt door Burgemeester Marieke Moorman en Wethouder Rien Wijdeven. Ook worden tijdens deze bijeenkomst de sportman, sportvrouw en sportploeg jeugd bekend gemaakt, alsmede de sportvrijwilliger van 2014.

Sportman jeugd 2014 - Niels Hanegraaf uit Heeswijk-Dinther: Nederlands kampioen wielrennen
Niels is op 8 juni 2014 Nederlands Kampioen Wierennen in categorie 1 geworden. In een deelnemersveld van 30 renners toonde hij zich de snelste in een kopgroep van 5 renners. Voorafgaand aan het kampioenschap heeft Niels 5 selectiewedstrijden gefietst; deze heeft hij allemaal gewonnen. In totaal heeft Niels ruim 20 wedstrijden gewonnen in 2014. Bovendien begon hij het jaar met een 3e plaats op het Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor jeugd.

Sportvrijwilliger 2014 - Wendy van Heumen van de Dancing Kids
Zeventien jaar geleden is zij begonnen, tegelijk met de oprichting van de vereniging. Eerst als danseres en daarna als trainster en jurylid. Zij is trainster van verschillende groepen in de hoofdklasse maar traint ook groepen in de junioren klasse en de solo’s.
Naast haar baan in het onderwijs maakt ze vele uren in de week in de trainingszaal! Regelmatig gaat er een bord eten mee, dat ze tussendoor even opwarmt en dan kan ze weer verder trainen!
Daarnaast is ze jurylid bij het NDO tijdens de Nederlandse toernooien maar ook Internationaal jurylid. Dat houdt in dat ze bij de 5 buitenlandse toernooien gaat jureren en ook de drie dagen van het EK als jurylid bezig is met haar hobby dansen!

Sportvrouw jeugd 2014 - Nina Franke uit Heesch: Nederlands kampioen sprint en Nederlands kampioen horde
Bij de Nederlandse kampioenschappen in Apeldoorn bij Omnisport is Nina Nederlands kampioen sprint geworden,dit is een officieus Nederlands kampioenschap. Het is een kampioenschap waar je op basis van je persoonlijk record wel of niet mee mag doen. Daarnaast is Nina Brabants kampioen meerkamp en Nederlands kampioen horde geworden. Met alle drie de onderdelen staat ze op de ranglijsten van de Atletiekunie, als jongste van haar categorie. Verder heeft ze ook nog een aantal bronzen en een zilveren plak behaald.

Sportploeg jeugd 2014 - Dancing Kids Nistelrode: groep Miracle
Deze gardegroep is al 6 jaar op rij Nederlands kampioen. Daarnaast staan ze in de top drie van het EK ( 2013 – 3e plaats, 2014 – 2e plaats en ze gaan nu voor de 1e plaats op het EK). Daarnaast werden ze in 2014 ook Nederlands kampioen en vice Europees kampioen

Foto's volgen z.s.m. 



Sportman 2014 van Bernheze is Niels Hanegraaf
Sportman 2014 van Bernheze is Niels Hanegraaf
Sportman 2014 van Bernheze is Niels Hanegraaf
Sportman 2014 van Bernheze is Niels Hanegraaf