Lentekriebels
Lentekriebels

Lentekriebels

Gemeente Bernheze

Het is weer lente! Zoals velen ben ik ook dol op de lente. Heerlijk om 's morgens in het ietsiepietsie minder donker met het fluiten van de vogeltjes wakker te worden. Dan begint mijn dag meteen goed. Zeker als de eerste zonnestralen dan weer door de gordijnen komen. Het liefst ga ik dan meteen naar buiten. De geur van de lente opsnuiven. Dat bij elkaar inspireert mij meteen om iets leuks met eten te gaan doen. En dan vooral iets met seizoensgroenten.
Bloemkool, spinazie en diverse slasoorten komen nu na de winter weer volop tevoorschijn. Voor mij hoeft ook niet alles het hele jaar verkrijgbaar te zijn. Ik ben van mening dat je iets het beste kunt eten als het de juiste tijd daarvoor is. Bijv. aardbeien zijn in het seizoen toch veel lekkerder dan daarbuiten. Nu ben ik, als food­liefhebber, erg blij met de moestuintjesactie van die grote supermarktketen.

Vooral omdat ik het leuk vind dat nu ineens veel meer kinderen met het zaaien, verzorgen en groeien van de plantjes bezig zijn, en ze zich ook bewust worden dat plantjes ook verzorgd moeten worden en groeien voordat ze gegeten kunnen worden. Natuurlijk is het extra leuk om met een kind samen iets te koken en eten wat uit eigen ­moestuintje komt. Want zeg nou zelf, iets uit eigen tuin smaakt bij voorbaat toch het allerlekkerst! 
En als u dan bijvoorbeeld spinazie uit eigen tuin (of gewoon uit de winkel) heeft, en u zou iets leuks met en voor kinderen willen maken is het misschien een leuk idee om gekleurde hartige pannenkoeken te maken. Door wat spinazie door uw pannenkoekenbeslag te pureren en deze te bakken, krijgt de pannenkoek niet alleen een mooie groene kleur maar ook een lekkere smaak. Lekker met kaas en ham erin. Of wat rode (voorgekookte) biet, dit maakt dat u een licht rode pannenkoek krijgt die heerlijk smaakt met een beetje geitenkaas erover gesmolten en wat honing.

Misschien leuk om op een lentedag eens te proberen... Geniet van de eerste lentedagen!