Afbeelding

21 jaar apotheekexpertise bij adVee Dierenartsen - Een gesprek met Maaike Kuipers

Algemeen

HEESWIJK-DINTHER - Maak kennis met Maaike Kuipers, voor vele een bekend gezicht in Heeswijk-Dinther. Als geboren en getogen inwoner, deelt ze haar leven samen met haar echtgenoot Bart en hun twee kinderen. Met zijn vieren wonen ze pal naast het huis waarin Maaike zelf ter wereld kwam.

Maaike is een onmisbare schakel in de apotheek van adVee Dierenartsen in Heeswijk-Dinther. “Al 21 jaar draai ik mee in de apotheek”, vertelt Maaike met trots. Haar werkzaamheden zijn divers: van het klaarmaken van bestellingen na een telefoontje van de veehouder tot het afstemmen met dierenartsen die het veld ingaan. “Ik verzorg de inkoop van medicatie, onderhoud contacten met leveranciers en vertegenwoordigers en bedien de balie wanneer klanten medicijnen komen ophalen. We zetten medicijnen klaar voor veehouders door heel het land, van Groningen tot Limburg.”

Maaike’s reis bij adVee begon met een stage tijdens haar opleiding tot dierenartsassistente. Nadat ze haar opleiding had afgerond, is ze direct bij adVee Dierenartsen gaan werken als paraveterinair. “Ik heb nooit echt een andere baan gehad buiten een vakantiebaantje”, lacht Maaike. “Vroeger deden we van alles, ik was paraveterinair en ondersteunde de apotheek waar nodig. Nu hebben we een gespecialiseerd team voor elke taak.” Op de vraag of er verder nog grote veranderingen zijn vertelt Maaike: “In die tijd waren er slechts vijf apotheekmedewerkers die meerdere taken binnen het bedrijf uitvoerden. Nu ben ik een van de acht apotheekmedewerkers op de locatie Heeswijk-Dinther en doen we niets anders naast onze apotheektaken.”

‘In het verleden noteerden we alles op papier, waarna iemand anders deze gegevens in de computer invoerde’

Maar zo is er nog veel meer veranderd in de afgelopen jaren, verteld Maaike verder. “In het verleden noteerden we alles op papier, waarna iemand anders deze gegevens in de computer invoerde. Tegenwoordig is alles gedigitaliseerd en de voorschriften met betrekking tot medicatie zijn aanzienlijk strikter geworden. Hierdoor is het gebruik van antibiotica aanzienlijk verminderd. Bij adVee Dierenartsen is er in de afgelopen 21 jaar dus veel veranderd. Zo zijn we van een locatie in Heeswijk-Dinther, naar vijf locaties gegaan: Erp, Veghel, Ysselsteyn, Lunteren en Heeswijk-Dinther.”

Op de vraag naar recente ontwikkelingen en veranderingen waar Maaike enthousiast over is, deelt ze graag haar positieve kijk op de toekomst bij adVee Dierenartsen. Ze spreekt met opwinding over aanstaande vernieuwingen, met name een bestel-app voor veehouders. “Ik ben daar erg enthousiast over, dat kan voor ons namelijk de werkdruk erg verlichten. We krijgen nu zo veel telefoontjes, rustig pauze houden zit er voor ons vaak niet in. Met de komst van de app kunnen we ook de klanten van een nog betere service voorzien.” Ze voegt toe: “Zoals in voorgaande jaren het geval was, zal adVee zich nog verder ontwikkelen en ik zal met hen meebewegen!”

Afbeelding
Sport 1 uur geleden Herman van de Wijst wint snerttoernooi Jeu de Boulesclub Die Lé 2024
Afbeelding
Sport 22 uur geleden JO15-2 wil heel graag de sponsoren bedanken
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Basisschool Op Weg op ontdekkingstocht bij Cultuurkapel Vorstenbosch
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Vier keer leuk in CC Nesterlé
Afbeelding
Natuur & Dieren 23 uur geleden IVN Bernheze ondersteunt ontmoetingstuin Servaes
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Carnavalsmiddag voor senioren