Afbeelding

Burgemeester Marieke Moorman benoemd tot ereburger van Bernheze

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Tijdens de buitengewone raadsvergadering voorafgaand aan de receptie waarop burgemeester Marieke Moorman donderdag 26 januari afscheid nam van Bernheze, werd zij op een eervolle manier verrast. In het bijzijn van haar familie en haar collega-bestuurders kreeg ze van Cor van Erp, waarnemend voorzitter van de raad, een gemeentelijke onderscheiding en werd daarmee tot ereburger van de gemeente Bernheze benoemd.

De onderscheiding is een blijk van waardering aan de burgemeester en uit dankbaarheid voor haar uitzonderlijke verdiensten voor Bernheze en haar inwoners. Zij heeft sinds haar start in Bernheze in 2013 onverminderd aandacht gehad voor het wel en wee van de inwoners en staat midden in de samenleving. Zij heeft veel inwoners met raad en daad bijgestaan en had altijd een luisterend oor voor mensen die dat nodig hadden. Ook uit diverse nevenfuncties blijkt haar betrokkenheid bij de inwoners.

Een echte verbinder
Burgemeester Moorman noemde haar ambtsperiode dan ook een ‘leuk, enerverend, spannend, hard werken, mooi, uitdagend en intensief’.
Een periode die vele bijzondere momenten kenden in vieringen, zoals het 25-jarig bestaan van Bernheze, Koninklijke onderscheidingen, jubilea van huwelijken, verenigingen en stichtingen, et cetera. Daarnaast was het ook een uitdagende periode zoals tijdens corona, die vele verdrietige ontmoetingen bracht, maar zoals ze zelf zegt: “Heel verdrietig, maar ze hebben me ook gevormd.”

In de ruim negen jaar van haar burgemeesterschap heeft Marieke Bernheze bestuurlijk op de kaart gezet en de bestuurskracht versterkt. Met haar verbindende kwaliteiten heeft zij een grote bijdrage geleverd aan een aantal complexe dossiers. Daarnaast heeft zij op regionaal en provinciaal niveau een groot bestuurlijk netwerk waarmee zij Bernheze op de kaart heeft gezet. In vele bestuurlijke nevenfuncties leverde zij ook een zeer actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regio Noordoost-Brabant en de provinciale samenwerking. In 2006 ging Peer Verkuijlen haar voor en in 2003 oud-burgemeester José van Gorp.

Bijzondere afscheidsavond
Tijdens de bijzondere raadsvergadering werd, door de vele persoonlijke woorden aan het adres van Marieke Moorman gericht, duidelijk dat zij enorm gewaardeerd werd in haar functie als burgemeester.

Foto’s gemaakt tijdens het afscheid van burgemeester Moorman vind je binnenkort op www.mooibernheze.nl/fotoalbums.

Afbeelding