Afbeelding

Gemeente ontvangt fors meer geld van het Rijk, toch geen reden voor opluchting

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Bijna elke week is er een persgesprek van de gemeente en Monique van Strien, redactielid van DeMooiBernhezeKrant schuift regelmatig aan. Hieronder het onderwerp van deze week.   

Gemeente ontvangt fors meer geld van het Rijk, toch geen reden voor opluchting
Wethouder Rien Wijdeven laat in een persmoment weten verrast te zijn door de inhoud van de meicirculaire, waaruit blijkt dat de overheid fors meer geld beschikbaar stelt aan de gemeente dan aanvankelijk door het decentrale overheidsorgaan werd voorspelt.

Het gaat om miljoenen, maar volgens de wethouder klinkt dit mooier dan het is: “De hogere inkomsten via het Rijk houden aan tot en met 2025. Daarna valt het weer terug naar het oude niveau. Dat betekent dat er tegen die tijd een financiële kloof is te verwachten, die wel overbrugd moet worden.” Het Rijk is volgens de wethouder goed voor grofweg de helft van alle gemeentelijke inkomsten. 

Dit goede nieuws is aldus Rien Wijdeven ook reden voor grote zorgen: “De uitgaven voor het verbruik van gas en elektriciteit zijn voor de gemeente al met tonnen gestegen. Gereserveerdheid is dus op zijn plaats. We moeten vooruitkijken naar hoe het in 2026 zal gaan. Ik zou liever buffers creëren dan het extra geld uit te geven, maar daar moeten we het met de gemeenteraad over hebben.”

Tekst Monique van Strien

Afbeelding
Sport 1 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 1 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 6 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij gisteren Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 22 apr, 16:01 Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek