Afbeelding

Rechtswinkel Bernheze krijgt subsidie

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Het college verleent aan de Rechtswinkel Bernheze voor twee jaar een subsidie van ruim € 6.000,-. De rechtswinkel helpt mensen op sociaaljuridisch gebied. Na twee jaar wordt er geëvalueerd.

De Rechtswinkel Bernheze is een onafhankelijke organisatie die werkt met vrijwilligers. Ze is aanvullend en versterkend aan de al beschikbare diensten Sociaal Raadslieden werk en Formulierenbrigade van ONS welzijn. De Rechtswinkel is beschikbaar voor iedereen die informatie, ondersteuning of bemiddeling nodig heeft op sociaaljuridisch gebied. De winkel is ook dinsdagavond open in de Pas, om de toegang zo laagdrempelig mogelijk te maken. 

Het college vindt het van belang de Rechtswinkel te ondersteunen met een subsidie omdat er een toename is van juridische vragen van inwoners, bijvoorbeeld vragen over inkomsten en uitgaven, toeslagen en energie. 

De Rechtswinkel werkt samen met andere organisaties. Met Wegwijzer voor vragen op gebied van wonen, zorg, welzijn en inkomen. En ook met Vluchtelingenwerk voor vragen van statushouders over onder andere gezinshereniging. 

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze