Afbeelding

Zonnebloem op bezoek bij de alpaca’s

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - 38 Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem gingen woensdag 18 mei kennismaken met de alpaca’s van Alpacafarm Vorstenbosch. Bij de Alpacafarm aangekomen werden de gasten en vrijwilligers hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en appeltaart met slagroom. Effe ‘buurten’  en toen was het tijd om naar de stallen te gaan. Gastvrouw Yvette vertelde ons heel wat wetenswaardigheden over de alpaca en iedereen mocht natuurlijk vragen stellen. 

Daarna gingen de deelnemers van dit uitje naar de weide of bleven in het binnenverblijf van deze mooie dieren om datgene te doen waarop zij zich vooral op hadden verheugd: aaien en voeren! 

Alpaca’s zijn vriendelijk, nieuwsgierig en heel eigenwijs. Yvette gaf iedereen de wijze raad om rustig naar de dieren te lopen .De alpaca’s benaderen de mensen zelf wel en daarna kun je ze aaien en voeren. Zowel in het binnenverblijf als in de wei mochten alle gasten en vrijwilligers de dieren gaan voeren; een erg leuke ervaring. Nadat de alpaca’s verwend waren met flink wat aandacht en wat lekkers, was het tijd om naar het zonovergoten terras te gaan om daar, onder grote parasols, te genieten van een ijsje en een glaasje fris. 

Het was een hele gezellige middag geweest en iedereen had genoten van de kennismaking met deze prachtige dieren met hun vriendelijke uitstraling en knuffelbare uiterlijk. Rond 16.30 uur nam de Zonnebloem afscheid van Alpacafarm Vorstenbosch vertrok weer naar Nistelrode.