Afbeelding

Voortgang coalitieonderhandelingen

Gemeentenieuws

BERNHEZE -  Wij, partijen CDA, Lokaal en SP maken bekend dat wij inhoudelijk tot een coalitieverklaring en een procesvoorstel zijn gekomen. 

Op dit moment wordt aan beide documenten de laatste hand gelegd en laten wij ons adviseren over de planning en vorm waarin wij onder meer met de gemeenteraad tot een bestuurlijk programma willen komen. 

Zodra beide documenten gereed zijn, beoogd is vrijdag 27 mei, zal de gemeenteraad deze van ons ontvangen en willen wij deze agenderen voor de raadsvergadering van 2 juni aanstaande. De gemeenteraad heeft dan de gelegenheid om een eerste reactie te geven en aanvullende suggesties te doen op het procesvoorstel. 

Tevens zullen wij in de raadsvergadering van 2 juni vier kandidaat wethouders voordragen voor benoeming in het college van B&W Bernheze. 

Eerder hebben wij al aangegeven te willen investeren in de bestuurskracht van Bernheze, meer focus op de grotere dossiers/regio, dienstverlening en contact met onze inwoners. 

Met onder andere dat in gedachte hebben wij een vierde wethouder gezocht. Deze hebben wij gevonden in de persoon Marius Tielemans en die zullen wij dan ook gezamenlijk voordragen. 

Marius kent de regio en veel gemeenschappelijke regeling waar wij als Bernheze aan deelnemen. Hij heeft de afgelopen vier jaar ervaring opgedaan als wethouder in de gemeente Boekel en hierdoor in de regio Noord-Oost Brabant ook een netwerk opgebouwd. Daarnaast heeft hij ook affiniteit met het dorpse karakter en de plattelandsgemeente die we als Bernheze samen vormen. 

De kandidaat wethouders zullen dus zijn, Edwin Daandels, Rien Wijdeven, Maarten Everling en Marius Tielemans. 

Een portefeuilleverdeling zal bekend kunnen worden gemaakt zodra het college van B&W deze in haar vergadering heeft kunnen vaststellen.