Afbeelding

Wielercriterium van Heeswijk

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Stichting Wielerevenementen Bernheze organiseert zondag 22 mei het wielercriterium van Heeswijk en is er trots op dat wederom de samenwerking is gevonden met Driestroomhuis Met Elkaar. Voor de stichting een vertrouwde plek als permanence, oftewel het centrale punt voor de inschrijvingen, en misschien wel belangrijker... een bakkie koffie!

De dames en heren die wonen in Abdijstaete, staan deze dag weer klaar voor ongeveer 250 renners die deelnemen aan de 54ste Van de Akker Aqua Service Tour. Voordat de officiële wedstrijden beginnen, vindt om 10.00 uur een ‘Retro demo’ plaats. Dit zijn fietsliefhebbers die op goed onderhouden fietsen, uit de rijke fietshistorie, en met bijbehorende kleding een eigen wedstrijd organiseren.

Om 11.15 uur start de plaatselijke favoriet Niels Hanegraaf bij de nieuwelingen voor zijn wedstrijd van 45 kilometer. Dit jaar heeft de KNWU Stichting Wielerevenementen Bernheze gevraagd om voor de Masters (start 12.30 uur) en beloften/elite de regiokampioenschappen te organiseren. Hier heeft Stichting Wielerevenementen Bernheze volmondig ja tegen gezegd waardoor er tijdens de wedstrijd van 14.30 uur meer dan 150 renners aan de start zullen verschijnen, waaronder plaatselijke toppers Stijn Hanegraaf en Tijn en Sjors van Zandbeek. 

Start en finish is in de Abdijstraat, waarna de ronde vorm krijgt door de Lariestraat, Herpersteeg, Fokkershoek en Veldstraat. Van oudsher is het een parcours dat vele uitdagingen kent. Enerzijds door de smalle open wegen waar de wind vrij spel heeft, anderzijds omdat de finish kort na de laatste bocht naar de Abdijstraat ligt. Spektakel gegarandeerd!

Van den Akker Aqua Service is als trouwe hoofdsponsor nauw betrokken bij dit evenement en ondersteunt de organisatie bij haar werkzaamheden.
De organisatie kijkt uit naar deze sportieve dag en gaat samen met de enthousiaste vrijwilligers en sponsoren weer een prachtig wielerevenement op de kaart zetten. Je bent van harte uitgenodigd om de renners aan te komen moedigen of een lekkere versnapering te komen pakken bij Abdijstaete.

Kijk voor meer informatie over de 54ste Van Den Akker Aqua Service Tour of Stichting Wielerevenementen Bernheze of www.wscbernheze.nl.

Afbeelding