Afbeelding

Harrie Hanegraaf erelid van La Banda

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - Tijdens de repetitieavond op dinsdag 10 mei werd, in het kader van het 30-jarig bestaan van muziekgroep La Banda, stilgestaan bij het feit dat deze groep 30 jaar geleden werd opgericht. Ter ere van deze gebeurtenis werd Harrie Hanegraaf, medeoprichter van ‘De Loatbloeiers’ (zoals de groep toen nog heette), benoemd tot erelid van La Banda.

Zoals vermeld ontstond De Loatbloeiers in 1992, door de inzet van een tiental personen. Onder leiding van Harrie de Bie, als dirigent, volgroeide deze groep tot een volwaardige band die diverse optredens verzorgde.

Rond 2010 begon de leeftijd van de leden dusdanig parten te spelen; hierdoor was een nieuwe impuls nodig. Nieuwe leden werden gezocht en gevonden en de club ging verder onder de naam La Banda. Hierdoor ontstond een nieuwe opleving. Deze grootste impuls werd in 2017 gegeven door de keuze van een andere dirigent, Harrie Verbeek. Hij stuurt de club nu nog steeds aan en is, door zijn vele contacten, in staat geweest om La Banda uit te laten groeien tot een muziekgroep van vijftien personen. Harrie besteedt meer aandacht aan de betekenis van de muziek, waardoor de muziek een andere dimensie krijgt. Dit vergroot aanzienlijk de vreugde in het maken van muziek.

Harrie Hanegraaf, die dit alles als slagwerker heeft meegemaakt, stond aan de wieg van dit alles en was de grote inspirator van de oprichting van de club. Dit was dan ook de reden om hem als erelid van La Banda te benoemen.

Harrie, van harte gefeliciteerd!

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze