Afbeelding

Open dag Tuingroep Dichtbij de Tuin Heesch

Natuur & Dieren

HEESCH – Tuingroep Dichtbij de Tuin van Stichting Dichterbij is alweer meer dan twee jaar gevestigd aan de Kerkweg in Heesch. Een open dag stond al gepland, maar kon door Corona niet doorgaan. Maar nu is het dan zover en kunnen de tuinmannen, -vrouw en de begeleiding met trots hun nieuwe plek laten zien. Noteer zaterdag 21 mei in de agenda, want dan kan iedereen die nieuwsgierig is, een kijkje komen nemen tussen 10.00 en 15.00 uur.

Inmiddels is er veel gebeurd in de tuingroep. De begeleiders Esther, Helene en Stefie hebben samen met de tuinmannen en tuinvrouw hard gewerkt. De tuin achter het pand is mooi aangelegd en wordt nog steeds aangepast. Er staan bloembakken, er is flink gezaaid, er staan groenten en fruitbomen en helemaal achterin staan kerstbomen, die in december verkocht én geleased kunnen worden. Inmiddels is er ook een tunnelkas geplaatst, met meer kwetsbare planten en bloemen. Ook heeft de tuingroep een tent-serre waardoor ook met slecht en koud weer buiten gewerkt kan worden. 

Producten die afgelopen jaar zijn gemaakt en al volop worden verkocht zijn houten tekstborden, pindakransen voor vogels, jam, sappen, chutney en calendula-zalf. Allemaal van eigen makelij uit eigen tuin en keuken. Er is nog meer te koop, “maar dat moeten de mensen zelf maar komen bekijken, want iedereen is gewoon welkom!”, zegt Esther enthousiast. Ze is trots op de groep wat ze met z’n allen, ondanks alle beperkingen door corona, voor elkaar hebben gekregen. “Normaal komen er zo’n 12 mannen op een dag werken. Door corona moest dat terug gebracht worden naar 4, toen 8 en inmiddels kunnen we weer de volle groep ontvangen op onze dagbesteding”.

De tuingroep heeft ook veel hulp gehad van familie van de tuinmannen en ook de eigenaren van het pand Wim en Lotje Ruijs hebben zeker hun steentje bijgedragen. Daarnaast zijn er bedrijven die ook mee gesponsord hebben in onder andere de nieuwe shirts. “Die bedrijven zijn we ook dankbaar, want ook zij zitten nu in een moeilijke tijd. Toch maken ze altijd tijd vrij als we langskomen en nu zelfs dus een stukje sponsoring. Heel erg fijn! Dus ik wil toch even Pehavo uit Oss en drukkerij Wihabo uit Geffen speciaal benoemen”, vertelt Stefie. “Evenals Buts Meulenpas en van Dijk.”

Zaterdag 21 mei Open dag, 10.00 tot 15.00 uur, Kerkweg 2 Heesch. Producten zijn ook dagelijks te koop. Graag wel een bericht/appje vooraf naar 06-25659780. Dichtbij de Tuin is open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. www.facebook.com/dichtbijdetuin