Untouched wist de topper van Europa te verslaan.
Untouched wist de topper van Europa te verslaan.

Europees Kampioenschap brengt drie Europees Kampioenen

Sport

’S-HERTOGENBOSCH/NISTELRODE - Een volwaardig evenement kan in de boeken voor de organisatie van Eurodance 2022. “Eindelijk kunnen we weer dichtbij elkaar staan zonder beperkingen”, begon de presentatie in de Maaspoort door Gertjan Hermes en Melanie Klein, die het hele weekend aan elkaar praatten. En zonder beperkingen werd er gedanst. Zoals door Miracle, Untouched en Maxime Boumans die zichzelf Europees Kampioen mogen noemen.

Stichting Danssport Nistelrode nam, na de succesvolle editie van 2016, voor de tweede keer de organisatie op van dit evenement. Met bijna 50 verenigingen die allemaal, verspreid over drie dagen, een gooi deden naar een Europese titel en nog veel meer bezoekers, werd op vrijdag door de junioren tot en met 12 jaar gedanst. Op zaterdag was het de beurt aan de jeugd tussen de 12 en 16 jaar, waarna op zondag de categorie Hoofd aan de beurt was.
De organisatie heeft hard gewerkt, met de uitdagingen van corona, en kon op veel bijval rekenen van vrijwilligers. Ook de de steun van sponsoren hebben het evenement tot een succes gebracht.

Kampioenen
Er werden veel mooie resultaten gehaald door alle leden. Lieke van Grunsven werd 3de bij de solo junioren. Miracle werd Europees Kampioen in de categorie garde polka junioren. Emeralds werd vice-kampioen ofwel 2de in de categorie mars jeugd. Maud Kokshoorn werd vice-kampioen bij de solo’s jeugd en Lindsey Wassenberg werd 3de. In de categorie garde polka jeugd werd Diamonds vice-kampioen.

Hoofdklasse
Untouched werd Europees Kampioen garde mars in de hoofdklasse. Een hele bijzondere Europese kampioenstitel, want na jarenlang de nummer twee te zijn achter de Tigers heeft Untouched ze nu eindelijk kunnen verslaan.
Voor Moniek van Heumen, die dit Europees Kampioenschap met een missie kwam (nog een keer de Europese Kampioenstitel behalen), sloot haar danscarrière na 25 jaar af met een knaller. Moniek blijft als trainster verbonden met Dance Team Nistelrode.

Solo hoofdklasse Maxime Boumans verdedigde haar titel en werd opnieuw Europees Kampioen. Garde hoofdklasse Touch werd vice-kampioen. De dag werd afgesloten voor Nistelrode met Show modern hoofd sportklasse Inspiration met een mooie derde plaats.

Prachtige resultaten voor Dance Team Nistelrode. De dansvereniging zal zaterdag 14 mei de Europese prijswinnaars, aansluitend aan het dansgala in CC De Pas tijdens de ‘after’-borrel in het zonnetje zetten.

Herinnering
De volgende dansers kwamen ook uit voor Dance Team Nistelrode: Marshmallows, Melody, Evy v.d. Ploeg, Nina van Herpen, Tess Kuiper, Daantje van Son, Spirit, Asena Develi, Lise Heusschen, Pip van Son, Twister, Christina Grein en Guusje van Thiel. Sascha van Munster besloot haar solo niet te dansen afgelopen weekend in verband met een blessure.

Alle leden van Dance Team Nistelrode kunnen deze mooie herinnering bijschrijven op hun cv!

In het midden Maxime Boumans met haar trainsters Moniek en Wendy van Heumen.
Miracle