Imker Toon de Groot
Imker Toon de Groot

Bijendag bij Natuurcentrum De Maashorst

Natuur & Dieren

NISTELRODE - Zondag 22 mei staat Natuurcentrum De Maashorst de hele dag in het teken van de bij! Deze datum is niet zomaar gekozen want 22 mei valt nagenoeg samen met de Internationale Bijendag, de dag van de biodiversiteit én de wereldplantendag.

Bijen zijn een essentiële schakel in ons ecosysteem, ze vormen namelijk de grootste groep bestuivende insecten ter wereld. Ze zijn dus voor de bestuiving belangrijk van heel veel plantensoorten. De besjes en zaden die sommige planten produceren zijn weer voedselbronnen voor bijvoorbeeld vogels. Ook de bijen zelf zijn een voedselbron voor veel vogelsoorten zoals mezen, mussen, spechten en kauwen. En natuurlijk zorgen de bijen voor honing. Hoe ze dat doen kan imker Toon de Groot alles over vertellen. Over de verschillende soorten, hun woonomgeving en gedrag. Er zijn permanent verschillende bijenvolken aanwezig op het centrum die je kunt bekijken. Ook voor kinderen is er van alles te doen zoals schilderen en kaarsen maken. Zo raken ook zij spelenderwijs bekend met de bijen en hoe nuttig ze zijn voor onze natuur.

Imker Toon heet iedereen welkom op zondag 22 mei van 13.00 tot 17.00 uur in het leslokaal van Natuurcentrum de Maashorst.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode
0412-611945
info@natuurcentrumdemaashorst.nl
www.natuurcentrumdemaashorst.nl

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 5 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 5 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 6 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 6 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze