De Hap-Slik-Weg-vogel
De Hap-Slik-Weg-vogel

Jongste welpen vangen nieuwe aanwinst in vogelverzameling

Kinderen & Jongeren

HEESCH - De Welpen Giuseppe van Scouting Heesch hebben de ontsnapte ‘Hap-Slik-Weg-vogel’ teruggebracht naar eigenaar Arend Flinkeflügel. In een spannend themaweekend lieten de jongens in de leeftijd van 6 tot 9 zien vogelkenners te zijn.

Vorige maand werden de welpen uitgenodigd voor de onthullingsparty van de Hap-Slik-Weg-vogel. Flinkeflügel vertelde onder meer dat zijn nieuwste aanwinst houdt van speeltuinen en lekker eten. Dat deed bij hem een belletje rinkelen. Na een levend kwartet en vogelquiz, kwam de baas in paniek aanhollen. De Hap-Slik-Weg-vogel was ontsnapt!

De volgende dag zijn de welpen op zoek gegaan. De jongens timmerden eerst wat vogelfiguren en volgden daarna het spoor van verloren veren. De tocht ging langs diverse speeltuinen. De welpen ondervroegen onderweg een blinde mol en een overactieve hond om erachter te komen waar de vogel was. Uiteindelijk vonden ze hem zondag bij Heelwijk waar hij koekjes had gekregen. De Hap-Slik-Weg-vogel mistte zijn baas ontzettend. Flinkeflügel was erg blij met het succesvolle speurwerk van de welpen. Hij beloofde de vogel vanaf nu lekkerder eten te geven en vaker met hem speeltuinen te bezoeken.

De Hap-Slik-Weg-vogel is een regelmatig terugkerend themafiguur bij Scouting Heesch. Meer weten over de Welpen Giuseppe of lid worden? Kijk op scoutingheesch.nl.