Floortje Gevers en jurylid Jelle van de Wetering.
Floortje Gevers en jurylid Jelle van de Wetering.

Oefendag voor gildejeugd in Heeswijk

Natuur & Dieren

HEESWIJK-DINTHER - De jeugdleden van Kring Maasland waren zondag 8 mei actief in Heeswijk waar de Jeugd Oefendag om 10.00 uur begon. De wedstrijden werden gehouden in de dagelijkse kleding van de jeugd om het voor hen zo gewoon mogelijk te houden.  

De Jeugd Oefendag is een oefendag voor met name jeugdvendeliers, jeugdtamboers en jeugdbazuinblazers. Maar ook de pas beginnende en oudere vendelier, tamboer- of bazuinblazer mag hieraan deelnemen om zo zijn of haar kunsten eens extra te laten beoordelen. 

Belangrijk is dat de juryleden aanwijzingen geven als de gildejeugd, eventueel, wat verkeerd heeft gedaan. De jeugd ziet dan direct hoe het beter kan! Met andere woorden, het is een oefendag waarbij in een zeer ongedwongen sfeer het wedstrijdelement wordt geoefend en waarbij het leerelement op de eerste plaats staat. Want ook hierbij geldt: oefening baart kunst. Het motiveert de jeugd en dat is wat de gilden hard nodig hebben; jeugd die er zin in heeft. Dat is de toekomst! We moeten met z’n allen hard werken om die doelstelling te halen.

Het was weer een leerzame en gezellige wedstrijddag voor de gildejeugd.

De 1ste prijs vendelen ging naar Janne Oskam, de 1ste prijs trommelen ging naar Floortje Gevers, 2de werd Jayden Reijnders, 3de Thorsten Smetsers en 4de werd Stef van der Straten.

1ste prijs bazuinblazen ging naar Nienke Oskam, 2de Sjors Gevers en 3de werd Jayden Reijnders.

Alle deelnemers namens de overheid van het Sint-Willebrordusgilde Heeswijk, van harte gefeliciteerd!