Afbeelding

Dagtocht Alblasserwaard KBO Nistelrode

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - 62 KBO-leden gingen 3 mei met de bus een dagje uit voor een rondrit door de Alblasserwaard en een boottocht over de Linge. Het was heerlijk weer en zoals men gewend is waren alle deelnemers mooi op tijd. 

Vaste chauffeur Anton heette iedereen een warm welkom in zijn bus. Tijdens de route naar de koffiestop reed Anton nog door het lieflijke plaatsje Buren. Het leek wel of dit dorpje speciaal voor de KBO-leden was versierd! In Leerbroek, bij restaurant Onder de Pannen, genoten de deelnemers van een heerlijk bakkie koffie of thee met een gebakje.

Na deze stop vertrok men voor een rondrit door de Alblasserwaard. Gids Gerrit wist uitstekend te vertellen over de bezienswaardigheden, hij had veel kennis van de omgeving en van de flora en fauna. Na anderhalf uur werd het tijd voor de lunch waarna iedereen weer voorzien was én klaar voor de vaartocht over de Linge.

Rederij Leerdam nam de deelnemende KBO-leden mee voor een twee uur durende boottocht. De route was van Leerdam naar Acquoy en terug. Onderweg genoot men van uitzichten op Sluis Asperen, Fort Asperen en weidse vergezichten met talrijke vogels. Na deze tocht stond Anton weer met de bus klaar om de deelnemers naar Zeeland te brengen voor het diner bij Het Witte Huis. Hier genoot men van een lekker diner met als afsluiting een heerlijk ijsje!

Er volgde nogmaals een ritje met de bus, maar nu naar Nistelrode waar de deelnemers elkaar nog gedag wensten. Iedereen heeft genoten van deze mooie dagtocht.
Hartelijk dank aan Leny en de rest van het bestuur voor de organisatie.