Ruud Schobbers

Veerkrachtig HVCH wint met 10 tegen 12

HEESCH - Het was al met al een mooi weekend voor HVCH. Het G1 team werd op zaterdag kampioen tegen UDI ’19 G1, Vrouwen 1 boekte een mooi gelijkspel tegen hoogvlieger Orion, HVCH 3 en HVCH 4 staan op het punt van het kampioenschap en ook HVCH 1 pakte drie punten uit bij Woezik: 1-4.

Het was een bijzondere wedstrijd in Wijchen. Na afloop ging het niet over de sportieve wedstrijd, het scoreverloop of het heerlijke weer, maar alleen over de ongekende arbitrage van de heer Ramcharan. ‘Respect’ predikt de KNVB terecht, maar met zo’n arbitrage is dat wel een hele uitdaging…

Vanaf de eerste minuut vond de scheids zichzelf de belangrijkste man op het veld door alles kapot te fluiten en belerend op te treden. Gedurende de wedstrijd verergerde dat tot gemarchandeer en eigen interpretatie van de regels.

HVCH kwam in de 28ste minuut op 0-1 door een schitterend schot in de kruising van Roy Vissers (hij kan alleen maar mooie goals maken…). Tien minuten later was het 0-2 na een snelle aanval en dito voorzet van Sjoerd Schobbers op spits Joris Frunt, die hard raak kopte. Niets aan de hand, tot de scheids vlak voor rust Woezik een penalty gaf na vermeend hands uit de kluts (waar moet je je hand laten?). Gijs Diebels maakte de 1-2.

HVCH toonde veerkracht en binnen een minuut na rust was het 1-3 via Stijn van den Hurk die een misverstand achterin afstrafte. Dezelfde van den Hurk kon vijf minuten later inrukken met rood na een onschuldig duel op het middenveld waarbij zijn been blijkbaar te hoog kwam. Misschien een overtreding, hooguit geel, maar rood… niemand die het begreep. HVCH moest nog 40 minuten verder met 10 man. Weer 5 minuten later kreeg Woezik een tweede penalty cadeau. Keeper Desney Royendijk stopte echter perfect en enkele minuten later tikte hij nog een strak schot uit de kruising: wat een saves!

De Heeschenaren bleven rustig en onverstoord. Trainer de Haan kreeg een tweede gele kaart (twee keer niet in zijn hok) en de scheids strooide kaarten om niets. Hij veranderde een gegeven corner in een achterbal en liet Woezik na de 1-4 van Michel van den Akker al aftrappen terwijl de Heeschenaren het doelpunt nog aan het vieren waren op de andere helft. De aandacht moet echter uitgaan naar Team HVCH dat zich vandaag met tien tegen twaalf een waar kampioen toonde. Nog vier wedstrijden.