Afbeelding

Nieuwe dirigent Koninklijke Fanfare

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - De Koninklijke Fanfare heeft een nieuwe dirigent gevonden voor het fanfareorkest. Half mei start John Brouwer als dirigent voor het orkest. Met meer dan 25 jaar ervaring als trompettist en hafa-dirigent, bereidt hij het fanfareorkest voor op het feest van de eeuw: het 200-jarig bestaan in 2023. 

John’s werkgebied is in 2019 verhuisd van de Randstad naar de Bommelerwaard waar hij met zijn vrouw en vier kinderen woont in een oud boerderijtje. Muziek is zijn lust en zijn leven: “Als klein mannetje, ik zal een jaar of 7 zijn geweest en speelde denk ik een half jaar bugel, riep ik al dat ik later mijn brood wilde verdienen met het maken van muziek.”

Het is altijd spannend als er iemand nieuws komt. Het moet maar net klikken. Maar de klik bleek er te zijn met de leden van het fanfareorkest. “Met John hebben we een totaal nieuwe invloed in ons orkest gehaald. Een andere stijl van dirigeren, een andere manier van motiveren en repeteren. We gaan vol vertrouwen ons jubileumjaar tegemoet met hem!” zegt een blije voorzitter.

Zaterdag 2 juli zal John Brouwer zich aan het publiek voorstellen met een concert. Je bent welkom om kennis te maken vanaf 19.30 uur in de aula van CC Bernrode. Ook de slagwerkgroep zal die avond spelen.

Afbeelding
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 28 minuten geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 2 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 3 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 4 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 5 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 9 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid