Afbeelding

CDA: Vrijheid in verbondenheid

Gemeentenieuws

Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei worden de Nederlandse slachtoffers herdacht, die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Het jaarthema voor 2022 is ‘Vrijheid in verbondenheid’.

In elke kern vinden er herdenkingen plaats met waardevolle verhalen, sprekende gedichten, het oplezen van de namen van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en muzikale ondersteuning door bijvoorbeeld het gildekoor of de fanfare. Elk jaar maakt dit veel indruk op de aanwezigen en het is zeker de moeite waard, voor jong en oud, om hierbij aan te sluiten. 

Bij alle oorlogsmonumenten in Bernheze wordt op deze avond een krans gelegd door onze burgemeester en wethouders, samen met de Oranjecomités, waarna de Last Post wordt gespeeld en om 20.00 uur door het hele land twee minuten stilte in acht wordt genomen. De Nationale Herdenking is rechtstreeks op de televisie te zien.

Op Bevrijdingsdag, 5 mei, wordt gevierd en herdacht dat Nederland in 1945 bevrijd werd door de Engelsen, Canadezen en Amerikanen. In heel Nederland zijn er daarom (muzikale)evenementen op deze dag. In Bernheze zal op 25 juni een geweldig Bevrijdingsconcert plaatsvinden door muziekvereniging Animato Nistelrode in sporthal de Overbeek.

Er is nu veel gaande in de wereld en daardoor is het in verbinding blijven met elkaar belangrijker dan ooit. 

Chantal Kanters, raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 16 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 16 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze