Afbeelding

D66: Boer zoekt vrouw: Het keuzemoment

Gemeentenieuws

De meeste relaties ontstaan spontaan maar soms moet je het lot een beetje helpen. Bij het tv-programma Boer zoekt vrouw kan een boer kiezen uit een aantal enthousiaste potentiële partners. De vraag is wie uiteindelijk de gelukkige wordt, en of ze ook op de lange termijn gelukkig blijven. In politiek Bernheze gaat het ook ongeveer op deze manier.

Na de verkiezingen ging de boer, in dit geval de tandem CDA-Lokaal, om tafel met een viertal geïnteresseerde partijen. Uiteindelijk werd gekozen om te proberen met SP Bernheze tot een akkoord te komen, hoewel de ingehuurde ‘liefdesmakelaar’ (informateur Pierre Bos) aangaf dat hij een match met D66-bernheze als beste keus zag.

Voorlopig moeten we dus even afwachten hoe de gesprekken met de SP verlopen. Maar om te laten blijken dat wij onszelf nog steeds als een goede partner beschouwen hebben we nog een aantal weken op een strategische plek een grote poster laten hangen waarop een duidelijk boodschap staat: D66-Bernheze, daar kies ik voor.

De poster hing op een speciale plek, bij de rotonde op de ontsluitingsweg Hulsakker in Heeswijk-Dinther. Op de rotonde kun je verschillende afslagen nemen: maak de juiste keuze! Er staat ook een bijzonder kunstwerk, een windboom. Een frisse wind door politiek Bernheze kan geen kwaad. Bovendien wordt met de windboom duurzame energie opgewekt. D66-Bernheze gaat graag met volle energie de uitdaging aan om onze gemeente op een duurzame manier naar de toekomst te leiden. Wat wordt de definitieve keuze voor de coalitie?

Marko Konings, raadslid D66Bernheze